POZIV na aktivnost usmjerenu na mlade i rad s mladima od javnih potreba za Grad Varaždin u 2017. godini

U sklopu provedbe aktivnosti usmjerenih na mlade i rad s mladima od javnih potreba za Grad Varaždin u 2017. godini pod nazivom ” Razvitak odgojnih, moralnih, etičkih i sportskih vrijednosti mladih bavljenjem plesom kao sportom” pozivamo mlade  starosti od 15 do 35 godina  da se uključe u navedenu aktivnost koju će tijekom cijele godine provoditi SPK “Valcer”.

Kroz plesne aktivnosti plesne poduke društvenih , standardnih i latinoameričkih plesova, hip-hopa, MTV dance,  Zumba Fitness-a i dr.

Provedite svoje slobodno vrijeme uz plesnu poduku dobro se rekreirajte ili se pak aktivno natječite u sportskim plesnim disciplinama.

Kako današnja mladež živi u vremenu naprednih tehnoloških postignuća, a sjedilački stil života i informatizacija negativno utječu na zdravlje koje evidentno narušava antropološke značajke ljudi, ples i brojni plesni stilovi svojim oblicima mogu značajno pridonijeti poželjnim promjenama i poboljšanju svih segmenta motoričkog prostora, a pozitivni utjecaj vidljiv je i u drugim dijelovima antropološkog sustava.

Cilj aktivnosti je promocija sporta kroz sportski i rekreativni ples i razvoj brojnih sposobnosti kod mladih, kao osjećaj za ritam, osjećaj za pokret, ljepotu izvođenja pokreta, njihovu sposobnost vizualizacije vlastitog položaja u skupini, ali prije svega razvijanje bazične motoričke sposobnosti kao što su: fleksibilnost, snaga, ravnoteža, brzina i koordinacija.

Postizanja optimalnog razvoja kod mladih kroz kreiranje ugodnog okruženja u kojem će se dobro osjećati.

Kroz plesne aktivnosti želimo:

  • postići razvijanje mladih u samouvjerenu, cjelovitu ličnost bez obzira na socio-ekonomsku podlogu i obitelji.
  • postići psihološku učinkovitost iz razloga što se plesom kod mladih smanjuje anksioznost i depresivna raspoloženja, nasilnička ponašanja, utječe na intelektualne sposobnosti, funkcionalne sposobnosti, utječe na učvršćivanje zdravlja i formiranje brojnih društvenih vrijednosti kao i razvoj umjetničkog stvaralaštva.
  • kod mladih promovirati sport uključivanjem čim većeg broja mladih da se bave sportskim plesom i to najvećim djelom organiziranja plesne poduke , plesnih događanja i odlaska na ista.
  • prevenirati pojave mnogih negativnih iskušenja: kontakt s alkoholom i drogom, klađenje u sportskim kladionicama i sl.

Stoga informacija o tome gdje i kada, te na koju vrstu aktivnosti mogu mladi, zaista je dobro došla. Jer na taj način omogućujete našim mladim građanima da izrastu u odgovorne i kvalitetne osobe koje neće svoje slobodno vrijeme provoditi na ulici, nego će hodati ulicom da bi došli do svog cilja: sportskog kluba.

Stoga vas još jednom pozivamo da se u što većem broju uključite u našu aktivmost gdje ćete u ugodnom okruženju provoditi slobodno vrijeme uz ples i dobru glazbu te se nadasve dobro zabaviti i steći monoga prijeateljstva.

Za više informacije oko prijava  na navedenu aktivnost, možete nazvati na 0916016820 ili se javiti preko naše web stranice.

image-drustveni-plesovi image-drustveni-plesovi-2