Novosti i događanja
Vrati na kategoriju Novosti i događanja
Novosti

Spk "Valcer" nastavlja sa programima za mlade

  • Mjesto: Bivši Centar Tomislav Špoljar, Graberje 33
  • Organizator: Sportski plesni klub "Valcer"

Sportski plesni klub "Valcer" i ove godine nastavlja sa programom za mlade pod nazivom „Razvitak odgojnih, moralnih, etičkih i sportskih vrijednosti mladih bavljenjem plesom kao sportom“

Ovim putem pozivamo sve mlade da se uključe u naš program te iskoriste svoje slobodno vrijeme uz stručno vodstvo trenerica sportskih i rekreativnih plesova.

Kako u SPK "Valcer" nudimo doista raznovrsne plesne poduke, od društvenih, standardnih i latinoameričkih plesova do hip-hopa, MTV dance-a i Zumba Fitness-a, svatko zainteresiran moći će odabrati sebi najbliži oblik opuštanja ili rekreacije.

Idealna je stoga ovo prilika, da svoje slobodno vrijeme Varaždinke i Varaždinci „začine“ dobrim, korisnim i vedrim oblikom zabave i opuštanja, steknu i nova prijateljstva ili da se čak i aktivno uključe pa natječu u sportskim plesnim disciplinama.

Informacije o tome gdje i kada te na koju vrstu aktivnosti se može priključiti u sklopu ovog programa, mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama www.valcer.hr ili pak telefonskim putem na broj svi 091 601 68 20.

U sklopu programa će se provoditi aktivnosti:

-poticanja sudjelovanja mladih u sportsko-rekreativnim i općekorisnim zdravstvenim aktivnostima

-prevencija međugeneracijskog i vršnjačkog nasilja među mladima

-poticanja organiziranja sadržajnog provođenja slobodnog vremena mladih

-provođenjem prevencija ovisnosti i socijalno neprihvatljivog ponašanja mladih

Cilj koji programom nastojimo ostvariti je : 

Razvijanje interesa za plesno-glazbeno područje, širenje plesno-glazbene kulture, stjecanje zdrave socijalne klime za socijalne i društvene kontakte te ispunjavanje stvaralačkih potencijala mladih i adekvatno korištenje slobodnog vremena.

Kako današnja mladež živi u vremenu naprednih tehnoloških postignuća, a sjedilački stil života i informatizacija negativno utječu na zdravlje koje evidentno narušava antropološke značajke ljudi ples i brojni plesni stilovi svojim oblicima mogu značajno pridonijeti poželjnim promjenama i poboljšanju svih segmenta motoričkog prostora, a pozitivni utjecaj vidljiv je i u drugim dijelovima antropološkog sustava. Cilj aktivnosti je promocija sporta kroz sportski ples i razvoj brojnih sposobnosti kod mladih, kao osjećaj za ritam, osjećaj za pokret, ljepotu izvođenja pokreta, njihovu sposobnost vizualizacije vlastitog položaja u skupini, ali prije svega razvijanje bazične motoričke sposobnosti kao što su: fleksibilnost, snaga, ravnoteža, brzina i koordinacija. Postizanja optimalnog razvoja kod mladih kroz kreiranje ugodnog okruženja u kojem će se dobro osjećati. Kroz plesne aktivnosti želimo postići razvijanje mladih u samouvjerenu, cjelovitu ličnost bez obzira na socio-ekonomsku podlogu i obitelji. Kroz plesne želimo postići psihološku učinkovitost iz razloga što se plesom kod mladih smanjuje anksioznost i depresivna raspoloženja, nasilnička ponašanja, utječe na intelektualne sposobnosti, funkcionalne sposobnosti, utječe na učvršćivanje zdravlja i formiranje brojnih društvenih vrijednosti kao i razvoj umjetničkog stvaralaštva. Kroz plesnu aktivnosti želimo kod mladih promovirati sport uključivanjem čim većeg broja mladih da se bave sportskim plesom i to najvećim djelom organiziranja plesne poduke , plesnih događanja i odlaska na ista.

Uključivanjem što većeg broja mladih u plesne aktivnosti obzirom da su danas više nego ikada ranije na meti mnogih negativnih iskušenja: kontakt s alkoholom i drogom, klađenje u sportskim kladionicama i sl. Svima nama važno je prevenirati ovakve pojave. Stoga informacija o tome gdje i kada, te na koju vrstu aktivnosti mogu mladi, zaista je dobro došla. Jer na taj način omogućujete našim mladim građanima da izrastu u odgovorne i kvalitetne osobe koje neće svoje slobodno vrijeme provoditi na ulici, nego će hodati ulicom da bi došli do svog cilja: sportskog kluba.

Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće