Novosti i događanja
Vrati na kategoriju Novosti i događanja
Novosti

Trofej grada Varaždina 2018

  • Termin: 06.10.2018.
  • Mjesto: Graberje, Varaždin
  • Organizator: SPK Valcer, PK Takt i HSPS

U subotu, 6. listopada 2018. godine u Sportskoj dvorani Graberje održao se Trofej grada Varaždina 2018 (turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima) u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer, Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza dok je pokrovitelj natjecanja bio Grad Varaždin.

Manifestacija je okupila preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima su snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije.

Natjecanja plesnih parova započela su u poslijepodnevnim satima, a plesni parovi varaždinskoj publici predstavili su se u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Večernji dio započeo defileom

Večernji dio u kojem su se natjecali najbolji plesni parovi započeo je svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika. Nakon uvodnog dijela sve prisutne pozdravio je Božidar Čavala, predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Trofej grada Varaždina pozdravljajući sve sudionike i gledatelje, službeno je otvorio Ivan Čehok, gradonačelnik grada Varaždina.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bila su izrazito interesantna i zanimljiva. Trofej grada Varaždina okupio je sudionike sve dobi od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina).

SHOW PROGRAM

U show dijelu programa predstavili su se polaznici plesne škole Sportskog plesnog kluba Valcer zanimljivom i dinamičnom koreografijom iz zumbe - freestyle te članice Sportskog plesnog kluba Valcer sa atraktivnom koreografijom iz područja modernog plesa.

U natjecateljskom dijelu uspješni su bili i predstavnici kluba domaćina. Članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova postigli su odlične rezultate.

U kategoriji mlađih osnovaca D1 Ivan Biškup i Elena Sekovanić osvojili su dvije medalje, brončanu u standardnim plesovima, a srebrnu u latinsko-američkim plesovima. Njihovi klupski kolege Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević osvojili su u istoj kategoriji jednako tako dvije medalje, srebrnu u standardnim, a brončanu u latinsko-američkim plesovima.

Dario Golubar i Vida Jurak uvrstili su se u finale u zahtjevnoj kategoriji osnovaca C te su u konačnici osvojili 6. mjesto u standardnim i latinsko-američkim plesovima. U istoj kategoriji Eugen Sekovanić i Kiara Habunek osvojili su 7. mjesto u standardnim te 8. mjesto u latinsko-američkim plesovima.

U kategoriji osnovaca D3 Gabriel Novotny i Lana Režek osvojili su zlatnu medalju u latinsko-američkim plesovima dok su u kategoriji osnovaca D2 osvojili brončanu medalju u standardnim plesovima. U vrlo zahtjevnoj kategoriji mladeži C vrhunskom izvedbom istaknuli su se Teo Patačko i Stefani Hrman osvajanjem zlatne medalje u latinsko-američkim plesovima te srebrne medalje u standardnim plesovima.

Ispunjeno Graberje do zadnjeg mjesta

U Sportskoj dvorani Graberje tražilo se mjesto više. Tribine su bile u potpunosti ispunjene, a još 150 uzvanika smjestilo se u posebno pripremljenom VIP dijelu gledališta uz plesište. VIP dio gledališta bio je namijenjen brojnim donatorima i sponzorima ovog vrhunskog sportskog i kulturnog događaja bez kojih organizacija ovog jedinstvenog događanja ne bi bila moguća.

Klubovi domaćini, Plesni klub Takt i Sportski plesni klub Valcer zahvaljuju se ovim putem svima koji su se donacijom, sponzorstvom ili osobnim nagažmanom uključili u realizaciju ovogodišnjeg Trofeja grada Varaždina.

Galeriju slika s turnira možete pogledati na ovom linku FOTO

Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće