Novosti i događanja
Vrati na kategoriju Novosti i događanja
Novosti

Spk Valcer rasturio na domaćem terenu: 8 zlatnih, 4 srebrne i 2 brončane medalje

  • Termin: 05.10.2019.
  • Mjesto: Varaždin, Dvorana Graberje
  • Organizator: Spk Valcer, Pk Takt i HSPS

U Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu, prošle se subote, 5. listopada, održao međunarodni turnir u standardnim i latinskoameričkim plesovima pod nazivom Trofej grada Varaždina 2019. Organizatori natjecanja bili su Sportski plesni klub Valcer, Plesni klub Takt i Hrvatski sportski plesni savez. Glavni pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin.

Trofej grada Varaždina okupio je preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa.

Kvalifikacije i prednatjecanja odvijala su se tokom cijelog dana, dok su se u večernjem dijelu natjecali najbolji plesni parovi. Večernji dio natjecanja započeo je svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika. Trofej grada Varaždina pozdravljajući sve sudionike i gledatelje, službeno je otvorila Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika grada Varaždina.

Članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović postigli su odlične rezultate. U pojedinačnim kategorijama natjecale su se Elena Sekovanić, Leona Mičuda, Vida Jurak i Lana Režek.

Elena Sekovanić u kategoriji mlađih osnovaca, osvojila je zlatnu medalju u standardnim plesovima te brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima.

U starosnoj kategoriji osnovaca Leona Mičuda osvojila je dvije zlatne medalje u obje discipline (standardni i latinskoamerički plesovi).

U najvišoj starosnoj kategoriji osnovaca (C razred) najbolja je bila Vida Jurak te je osvojila dvije zlatne medalje u obje discipline sportskog plesa. U kategoriji mlađe mladeži Lana Režek osvojila je jednako tako dvije zlatne medalje u obje discipline kako u standardnim tako i u latinskoameričkim plesovima. 

Sportski plesni parovi Sportskog plesnog kluba Valcer jednako su tako postigli odlične rezultate. U starosnoj kategoriji mlađih osnovaca Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević osvojili su dvije srebrne medalje u obje discipline sportskog plesa (standardnim i latinsko-američkim plesovima).

David Hudoletnjak i Kiara Črnila u kategoriji osnovaca osvojili su dvije srebrne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima. U kategoriji mlađe mladeži natjecali su se Eugen Sekovanić i Kiara Habunek koji su osvojili srebrnu medalju u standardnim te brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima. U  kategoriji mladeži istaknuli su se Teo Patačko i Stefani Hrman osvajanjem zlatne medalje u latinsko-američkim plesovima te srebrne medalje u standardnim plesovima.

U show dijelu programa predstavili su se polaznici plesne škole Valcer sa zanimljivom i dinamičnom koreografijom iz zumbe, dok su članovi sportskih klubova Takt i Valcer izveli dvije točke iz područja sportskog plesa te zajedničku koreografiju koja je bila sastavni dio predstave Zapleši nedavno izvedene u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Ovim putem, Sportski plesni klub Valcer zahvaljuje se svima koji su se donacijom, sponzorstvom ili osobnim angažmanom uključili u realizaciju ovogodišnjeg Trofeja grada Varaždina.

Galeriju slika s turnira možete pogledati na ovom linku FOTO

Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće