Novosti i događanja
Vrati na kategoriju Novosti i događanja
Novosti

Trofej Grada Varaždina 2020

  • Termin: 10.10.2020.
  • Mjesto: Varaždin
  • Organizator: SPK Valcer, PK Takt i HSPS

U subotu, 10. listopada 2020. godine u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održat će se Trofej grada Varaždina 2020 (turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Organizatori Trofeja grada Varaždina nalaze se ove godine pod dodatnim iskušenjem zbog aktualne situacije sa pandemijom koronavirusa. Međutim uska suradnja sa nadležnim tijelima i provođenje protokola za organizaciju natjecanja tijekom pandemije koronavirusa Hrvatskog sportskog plesnog saveza osigurat će provođenje svih potrebnih i nužnih epidemioloških mjera sa ciljem zaštite svih sportaša i sudionika Trofeja grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupit će preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja će započeti već u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci, grupe i formacije dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji će se varaždinskoj publici predstaviti u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bit će izrazito interesantna i zanimljiva, a Trofej grada Varaždina okupit će sudionike sve dobi od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina).

Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana (subota 10. 10. 2020. godine), a u večernjem dijelu od 19.00h namijenjenom publici ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo:

  • Ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova) + pozdravni govori
  • Završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana
  • Show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt

 

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će osam plesnih parova. U mlađim osnovcima predstavit će se Uma Mašić i Ivan Biškup dok će u osnovcima nastupiti Tin Žmuk i Nika Jerebič te Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević. U mlađoj mladeži natjecat će se Adriano Žmuk i Dorja Pernar, Andrej Detelj i Elena Weiser, David Hudoletnjak i Vida Jurak te Eugen Sekovanić i Kiara Črnila. U kategoriji starije mladeži nastupit će Teo Patačko i Stefani Hrman. U solo kategorijama natjecat će se Elena Sekovanić, Leona Mičuda, Kiara Črnila, Lana Režek, Vida Jurak i Stefani Hrman.

Plesni klub Takt iz Varaždina u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će šest plesnih parova. U kategoriji mlađih osnovaca nastupit će Ivan Pilinger i Anja Strelec, a u kategoriji osnovaca Borna Mališ i Korina Eršeg te Matej Bolšec i Karolina Bogović. U kategoriji mlađe mladeži Plesni klub Takt predstavljat će Luka Gladović i Elena Majcen i Gabriel Novotny i Linda Šoštarek dok će u kategoriji mladeži nastupiti Marino Bruža Habek i Iva Friščić. U kategoriji veterana 1 nastupit će Vlado Kopčić i Ivana Matić. U solo kategorijama nastupit će Anja Strelec, Karolina Bogović, Emili Šobak, Luna Papec, Natali Franolić, Ela Alibašić, Ema Žalac, Eni Kočet, Marta Majcen, Maja Racanović, Lana Stanković Vrček, Nina Đipalo Čelik, Danijela Bodružić, Ema Biškup, Nika Plantak, Lea Zelčić, Maja Mlakar, Linda Šoštarek i Elena Majcen. Plesni klub Takt predstavit će se i u grupnim natjecanjima gdje će ih predstavljati grupa Diamonds u kategoriji mlađe mladeži te grupa Angels u mix age kategoriji.

Varaždinski natjecatelji u sportskom plesu postigli su tijekom ove godine brojne, važne i zapažene rezultate na državnim prvenstvima predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Trofeju grada Varaždina na kojem se naši klubovi nalaze u ulozi domaćina.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 50,00kuna uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće