Novosti i događanja
Vrati na kategoriju Novosti i događanja
Novosti

Spk Valcer nosi 24 medalja s domaćeg terena od toga 12 zlatnih

  • Termin: 10.10.2020.
  • Mjesto: Varaždin
  • Organizator: SPK Valcer, PK Takt i HSPS

U subotu, 10. listopada 2020. godine u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je 6. Trofej grada Varaždina 2020 (turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima su snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova.

U mlađim osnovcima brončanu medalju u standardnim i srebrnu u latinoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić.

U kategoriji osnovci, na turniru su debitirali Tin Žmuk i Nika Jerebič te osvojili srebrne medalje u standardnim i latinoameričkim plesovima, dok su drugi debitanti na turniru, Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži osvojili zlatne medalje u standardnim i latinoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci.

Iznimno jaka konkurencija bila je u kategoriji mlađe mladeži gdje su Andrej Detelj i Elena Weiser osvojili zlatnu medalju u standardnim plesovima te srebrnu u latinoameričkim, dok su njihovi klupski kolege, Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u istoj kategoriji osvojili bronačnu medalju u standardnim i latinoameričkim plesovima.

U kategoriji starije mladeži nastupili su Teo Patačko i Stefani Hrman koji su osvojili zlatnu medalju kako u standardnim tako i u latinoameričkim plesovima.

U solo kategorijama natjecale su se Elena Sekovanić, Leona Mičuda, Kiara Črnila, Lana Režek, Vida Jurak i Stefani Hrman.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca osvojila brončanu medalju u standardnim te srebrnu medalju u latinoameričkim plesovima.

Leona Mičuda je u kategoriji osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinoamerčkim plesovima.

Kiara Črnila je u kategoriji osnovaca C osvojila zlatnu medalju u latinoameričkim plesovima.

Vida Jurak je u kategoriji mlađe mladeži osvojila zlatnu medalju u standardnim te brončanu u latinoameričkim plesovima, dok je Lana Režek u istoj kategoriji osvojila brončanu medalju u standardnim plesovima te zauzela peto mjesto u latinoameričkim plesovima.

Dvostruka pobjednica, u kategorije starije mladeži, bila je Stefani Hrman.

Varaždinski natjecatelji Spk Valcer u sportskom plesu postigli su tijekom ove godine brojne, važne i zapažene rezultate na državnim prvenstvima predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze, a u istom ritmu su nastavili i na Trofeju grada Varaždina, na kojem se Spk Valcer našao u ulozi domaćina.

Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće