Novosti i događanja
Vrati na kategoriju Novosti i događanja
Novosti

Trofej grada Varaždina 2021.

  • Termin: 16.10.2021.
  • Mjesto: Varaždin
  • Organizator: SPK Valcer i PK Takt

subotu, 16. listopada 2021. godine u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održat će se Trofej grada Varaždina 2021 (turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupit će preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja će započeti već u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci, grupe i formacije dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji će se varaždinskoj publici predstaviti u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bit će izrazito interesantna i zanimljiva, a Trofej grada Varaždina okupit će sudionike sve dobi od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina).

Ove godine uvedena je i novina plesnog natjecanja, u sklopu Trofeja grada Varaždina održat će se turniru u break dance-u. 

Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana (subota 16. 10. 2021. godine), a u večernjem dijelu od 19.00h namijenjenom publici ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo:

  • Ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova) + pozdravni govori
  • Završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana
  • Show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će sedam plesnih parova. U osnovcima predstavit će se Uma Mašić i Ivan Biškup, Tin Žmuk i Elena Sekovanić te Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević. U mlađoj mladeži natjecat će se Adriano Žmuk i Dorja Pernar, Rok Podsečki i Eni Tuđan te Andrej Detelj i Elena Weiser, a u mladeži Eugen Sekovanić i Kiara Črnila. U solo kategorijama natjecat će se Elena Sekovanić, Leona Mičuda, Kiara Črnila, Lana Režek, Vida Jurak, Dorja Pernar, Adriano Žmuk, Tin Žmuk, Eugen Sekovanić, Elena Weiser. 

Plesni klub Takt iz Varaždina u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će četiri plesna para. U kategoriji osnovaca nastupit će Ivan Pilinger i Anja Strelec te Matej Bolšec i Karolina Bogović. U kategoriji mladeži Plesni klub Takt predstavljat će Luka Gladović i Elena Majcen i Gabriel Novotny i Linda Šoštarek.  U solo kategorijama nastupit će Anja Strelec, Karolina Bogović, Emili Šobak, Luna Papec, Natali Franolić, Ela Alibašić, Eni Kočet, Marta Majcen, Maja Racanović, Nina Đipalo Čelik, Ema Biškup, Nika Plantak, Maja Mlakar, Linda Šoštarek, Dora Dumešić, Korina Eršeg, Ivan Pilinger, Viktoria Ptiček.  

Varaždinski natjecatelji u sportskom plesu postigli su tijekom ove godine brojne, važne i zapažene rezultate na državnim prvenstvima predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Trofeju grada Varaždina na kojem se naši klubovi nalaze u ulozi domaćina.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 50,00kuna uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

Ulaz publike na Trofej grada Varaždina sukladno odredbama Stožera civilne zaštite bit će dozvoljen samo uz važeću covid potvrdu.

Organizacijski odbor osigurao je punkt za brzo testiranje ispred dvorane. Brzi test moći se napraviti po cijeni od 60 kuna te se na taj način u slučaju negativnog testa dobiva važeća covid potvrda za sljedećih 48 sati.

Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće