Novosti i događanja
Vrati na kategoriju Novosti i događanja
Novosti

Spk Valcer s Trofeja grada Varaždina odnio 28 medalja, od toga 14 zlatnih

  • Termin: 16.10.2021.
  • Mjesto: Varaždin
  • Organizator: Spk Valcer, Pk Takt i HSPS

subotu, 16. listopada 2021. godine u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021 (turnir u standardnim i latinskoameričkim plesovima) u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je preko 200 sudionika različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim sati u disciplini break dance-a, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). 

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Rezultati natjecatelja iz redova SPK Valcer bili su slijedeći:

U kategoriji pojedinaca:

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar također u kategoriji osnovci D2 osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru, Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega, Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima.

Leona Mičuda je u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela četvrto mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima osvojila brončanu medalju. 

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Vida Jurak je u kategoriji mlađe mladeži B osvojila zlatnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na šesto mjesto u standardnim i osmo mjesto u latinskoameričkim plesovima. 

Eugen Sekovanić, u kategoriji mladeži C osvojio je zlatnu medalju u standardnim plesovima. 

U kategoriji parova:

U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić. Njihovi kolege, Tin Žmuk i Elena Sekovanić, u istoj kategoriji zauzeli su četvrto mjesto u standardnim plesovima te osvojili bronačnu medalju u latinskoameričkim plesovima. 

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebnu medalju u latinskoameričkim plesovima. 

Zlatne medalje u standardnim i latinoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C.

U kategoriji mlađe mladeži C, Andrej Detelj i Elena Weiser osvojili su zlatnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili bronačnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Varaždinski natjecatelji Spk Valcer u sportskom plesu postigli su tijekom ove godine brojne, važne i zapažene rezultate na državnim prvenstvima predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze, a u istom ritmu su nastavili i na Trofeju grada Varaždina, na kojem se Spk Valcer našao u ulozi domaćina.

Galeriju slika s turnira možete pogledati na ovom linku FOTO

Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće