Novosti i događanja
Vrati na kategoriju Novosti i događanja
Novosti

Spk Valcer odnio 18 medalja s Trofeja Grada Varaždina 2022

  • Termin: 22.10.2022.
  • Mjesto: Varaždin
  • Organizator: Spk Valcer, Pk Takt i HSPS

subotu, 22. listopada 2022. godine u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je 8. Trofej grada Varaždina 2022, OPEN i bodovni turnir u standardnim i latinskoameričkim plesovima u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je preko 500 sudionika različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima, kada su snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim i večernjim satima.  Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). 

Nastupe plesača iz različitih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja kao što su Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Bugarska i Ukrajina, pratio je i ocjenjivao domaći panel sportskih sudaca te sportskih sudaca iz Srbije, Slovenije i San Marina.

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je pet plesnih parova i šest pojedinaca.

Rezultati natjecatelja na bodovnom turnir iz redova SPK Valcer bili su slijedeći:

U kategoriji pojedinaca:

Klara Jurak, debitantica na turniru u kategoriji mlađi osnovci D1 nakon četvrtfinala u obje discipline sportskog plesa, plasirala se na 12. mjesto u standardnim plesovima i na 5. mjesto u latinskoameričkim plesovima. 

Lorena Garojević je u kategoriji Osnovci C osvojila 6. mjesto u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

U starijoj kategoriji mlađe mladeži C, Leona Mičuda u standardnim plesovima osvojila je 5. mjesto, dok je u latinskoameričkim plesovima oko vrata odnijela brončanu medalju, a Eni Tuđan u istoj kategoriji plasirala se na 8. mjesto u standardnim plesovima te 6. mjesto u latinskoameričkim plesovima. 

Nika Plantak je u kategoriji starije mladeži zauzela 4. mjesto u standardnim plesovima i 7. mjesto u latinskoameričkim plesovima, dok je nešto starija kolegica Sara Miladinović osvojila srebrnu medalju u standardnim plesovima u kategoriji Odrasli. 

U kategoriji parova:

U kategoriji mlađa mladež D3, Tin Žmuk i Elena Sekovanić, osvojili su brončanu medalju u standardnim plesovima te zauzeli 5. mjesto u latinskoameričkim plesovima. Stariji kolege, Adriano Žmuk i Dorja Pernar, u kategoriji mladež D3 osvojili su brončanu medalju u standardnim plesovima te 5. mjesto u latinskoameričkim plesovima. 

Andrej Gregurinčić i Chiara Peručko u kategoriji mlađa mladež C odnijeli su srebrnu medalju u standardnim plesovima i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. 

U kategoriji mladeži C, Gabriel Novotny i Kiara Črnila u standardnim i latinskoameričkim plesovima osvojili su bronačnu medalju. U iznimno jakoj kategoriji mladež B bronačne medalju ponijeli su Eugen Sekovanić i Vida Jurak. 

Na OPEN natjecanju rezutati SPK Valcer bili u slijedeći:

U kategoriji pojedinaca:

Lorena Garojević je u kategoriji Osnovci osvojila srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima. 

U starijoj kategoriji mlađe mladeži, Leona Mičuda u standardnim i latinskoameričkim plesovima osvojila je 4. mjesto, a Eni Tuđan u istoj kategoriji plasirala se na 6. mjesto u standardnim te latinskoameričkim plesovima. 

Nika Plantak je u kategoriji starije mladeži zauzela 8. mjesto u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok se u kategoriji Odrasli plasirala na 5. mjesto u standardnim plesovima i osvojila brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Sara Miladinović osvojila je srebrnu medalju u standardnim plesovima u kategoriji Odrasli. 

U kategoriji parova:

Andrej Gregurinčić i Chiara Peručko u kategoriji mlađa mladež odnijeli su bronačnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima. 

U kategoriji mladeži Gabriel Novotny i Kiara Črnila u standardnim plesovima plasirali su se na 6. mjesto, dok su Eugen Sekovanić i Vida Jurak u istoj kategoriji osvojili brončane medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima. 

Čestitke svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima. 

Galeriju slika možete pogeldati na linku: LINK

Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće