Novosti i događanja
Vrati na kategoriju Novosti i događanja
Novosti

Valcerovci zasjali na domaćem terenu

  • Termin: 21.10.2023.
  • Mjesto: Varaždin
  • Organizator: Spk Valcer, Pk Takt i HSPS

subotu 21. listopada i nedjelju 22. listopada 2023. godine u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je 9. Trofej grada Varaždina 2023, OPEN, međunarodni bodovni turnir te KUP Republike Hrvatske u standardnim i latinskoameričkim plesovima u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelji natjecanja bili su Grad Varaždin i tvrtka Flame Spray Croatia uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je preko 500 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima, kada su snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim i večernjim satima.  Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). 

Nastupe plesača iz različitih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja kao što su Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Ukrajina, Italija, Mađarska, pratio je i ocjenjivao domaći panel sportskih sudaca te sportskih sudaca iz Srbije, Slovenije, Mađarske, Slovačke i Ukrajine. 

Sportski plesni klub Valcer tijekom dva dana natjecanja postigao je odlične rezultate.

Rezultati natjecatelja na bodovnom turniru iz redova SPK Valcer bili su slijedeći:

U kategoriji pojedinaca:

Najbolja u kategoriji mlađih osnovaca D2 bila je Klara Jurak koja je oko vrata odnijela zlatnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima. S odličnim rezultatom slijedi ju i nešto malo starija Dora Dumešić koja je u kategoriji osnovci C također osvojila zlatnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

U kategoriji mlađa mladež D2, Melani Golubić plasirala se na četvrto mjesto u standardnim plesovima i osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Nakon otplesane četvrtinefinala, polufinala, u kategoriji mlađa mladež C, Dorja Pernar u finalu se plasirala na peto mjesto u standardnim plesovima te na šesto mjesto u latinskoameričkim plesovima dok se Lorena Garojević u istoj kategoriji plasirala na 13. mjesto u standardnim i 12. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

U kategoriji mladež C, Kiara Črnila osvojila je zlatnu medalju u standardnim plesovima dok se Leona Mičuda plasirala na osmo mjesto u standardnim i osvojila brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima.

U kategoriji mladež B, srebrna je bila Vida Jurak u standardnim plesovima te brončana u latinskoameričkim. U kategoriji starije mladeži B, najbolja je bila Eni Kočet, zlatna u obje discipline sportskog plesa.

U najstarijoj kategoriji pojedinaca, odrasli C, Sara Miladinović osvojila je srebrnu medalju u standardnim plesovima dok je Nika Plantak u istoj kategoriji osvojila brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Rezultati bodovnog turnira za parove bili su sljedeći:

Ivan Biškup i Lara Vinković, u kategoriji mlađa mladež C plasirali su se na šesto mjesto u standardnim i osmo mjesto u latinskoameričkim plesovima. U kategoriji mlađa mladež B, Andrej Gregurinčić i Eni Tuđan osvojili su zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima, dok su njihovi malo stariji kolege u kategoriji mladež C, Adriano Žmuk i Paulina Tomašković zauzeli šesto mjesto u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Na Open natjecanju, Ivan Biškup i Lara Vinković u kategoriji mlađa mladež, u standardnim plesovima zauzeli su sedmo mjesto te peto mjesto u latinskoameričkim plesovima dok su u kategoriji mladež zauzeli šesto mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Na OPEN natjecanju, djevojke su postigle odlične rezultate:

Klara Jurak u kategoriji mlađi osnovci osvojila je brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dora Dumešić u kategoriji osnovci bila najbolja te osvojila zlatnu medalju u obje discipline.

Lorena Garojević u kategoriji mlađa mladež, nakon polufinala, plasirala se na sedmo mjesto u standardnim te latinskoameričkim plesovima.

U kategoriji mladeži rezultati su bili sljedeći:

Kiara Črnila – brončana medalja u standardnim te četvrto mjesto u latinskoameričkim plesovima;

Leona Mičuda – sedmo mjesto u standardnim te šesto mjesto u latinskoameričkim plesovima;

Vida Jurak – srebrna u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

U kategoriji starije mladeži Vida Jurak osvojila je četvrto mjesto u standardnim te peto mjesto u latinskoameričkim plesovima dok je srebrna u obje discipline bila Eni Kočet. U najstarijoj kategoriji, odrasli, Eni Kočet ponovno je bila srebrna, dok je Sara Miladinović zauzela peto mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Rezultati Kupa Republike Hrvatske u standardnim i latinskoameričkim plesovima za parove su:

Kup basic:

Ivan Biškup i Lara Vinković zauzeli su četvrto mjesto u standardnim i latinskoameričkim plesovima u kategoriji mlađa mladež, dok su Adriano Žmuk i Paulina Tomašković u kategoriji mladež zauzeli četvrto mjesto u standardnim i peto mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Kup OPEN:

U kategoriji mlađa mladež, Ivan Biškup i Lara Vinković zauzeli su peto mjesto u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su srebrni u standardnim i zlatni u latinskoameričkim plesovima bili Andrej Gregurinčić i Eni Tuđan.

U kategoriji mladež, Adriano Žmuk i Paulina Tomašković zauzeli su peto mjesto u standardnim i četvrto mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Varaždinski natjecatelji Spk Valcer u sportskom plesu postigli su tijekom ove godine brojne, važne i zapažene rezultate na državnim prvenstvima predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze, a u istom ritmu su nastavili i na Trofeju grada Varaždina, na kojem se Spk Valcer našao u ulozi domaćina.

Galeriju slika možete pogledati na ovom LINK-u

Koristimo kolačiće.

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i slično. Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Kolačiće za ovu stranicu možete izbrisati ili blokirati u postavkama Vašeg internet preglednika.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće